Eveniment

Câţi bani câştigă statul dacă investeşte în educaţie: fiecare leu investit într-un ciclu complet de educaţie generează 8 lei sub formă de venit la buget din taxe, impozite şi contribuţii

Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei: Este imposibil de imaginat o educaţie de calitate fără resurse.

Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei: Este imposibil de imaginat o educaţie de calitate fără resurse.

Autor: Ramona Cornea

13.10.2021, 00:05 304

Statul cheltuieşte în total circa 168.000 de lei pentru fiecare persoană care absolvă un masterat, de la grădiniţă până la acordarea diplomei şi încasează de la o astfel de persoană aproape 1,45 mil. lei din contribuţii, taxe şi impozite.

Fiecare leu pe care statul român îl investeşte într-un ciclu complet de educaţie  generează 8 lei sub formă de venit la buget din taxe, impozite şi contribuţii, arată studiul „Costul educaţiei: investiţie, randament, impact“, realizat de Deloitte România la comanda Fundaţiei World Vision România.

„Pentru mine şi echipa World Vision a fost o confirmare a ceea ce vedem şi trăim în fiecare zi, şi anume că investiţia în educaţie contează, că nu ne trebuie foarte mulţi bani pentru a face lucruri foarte mari. Trebuie să ne uităm la calitatea modului în care facem lucrurile şi la investiţie. Este clar că trebuie să investim. Putem să facem schimbări în educaţie, dacă investim. Investiţiile în educaţie nu se văd de pe o zi pe alta“, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO