Eveniment

Cât te costă să ajungi şef de vamă

Cât te costă să ajungi şef de vamă

Autor: Pro TV

05.02.2011, 10:24 48

Tribunalul Satu Mare a decis, la propunerea procurorilor DNA,arestarea pentru 29 de zile a omului de afaceri Liviu Florianpentru trafic de influenţă, a omului de afaceri Ion Savu pentrucomplicitate la trafic de influenţă şi a fostului angajat al unuimagazin duty-free din Vama Halmeu Ioan Romeo Niţu, pentrucomplicitate la cumpărare de influenţă.

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Cluj, cu oavere estimată la 20 de mil. de euro, Liviu Florian i-ar fi promisunei angajate a Vămii din Satu Mare că o ajută pentru 300.000 deeuro.

Femeia, angajată pe post de inspector la Vama Halmeu, a apelatîn 2009 la omul de afaceri. Voia să fie şefa biroului din vamă.

Liviu Florian i-a cerut pentru intervenţie 130.000 de euro, aşacă a început să strângă bani de la cămătari şi chiar de latraficanţii de ţigari, cu promisiunea că îi va ajuta odată ajunsăîn funcţie.

Banii au fost rulaţi de doi apropiaţi ai celor doi.

În 2010 cand îi expira mandatul, şefa vămii a cerut iar ajutor,însă milionarul a vrut 300.000 de euro. Depăşită de situaţie, eas-a autodenunţat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO