Eveniment

Cât plătesc îndrăgostiţii pentru o mini-vacanţă de Valentine’s Day

Cât plătesc îndrăgostiţii pentru o mini-vacanţă de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.02.2017, 12:05 300

Cuplurile care doresc să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor în afara ţării aleg, cu preponderenţă, city break-uri în capitalele sau marile oraşe europene, conform Paravion, cea mai mare agenţie de turism online din România. Bugetul mediu alocat de către îndrăgostiţi pentru un weekend romantic în Europa se ridică la 300 de euro de persoană.

Potrivit datelor Paravion, cele mai vândute destinaţii de Valentines Day în acest an rămân, în continuare, capitalele europene Paris şi Roma. Dacă anul trecut Istanbul şi Amsterdam se regăseau în preferinţele românilor, anul acesta le iau locul în top Praga, Barcelona, Veneţia şi Londra.

Deşi, comparativ cu anii trecuţi, biletele de avion către aceleaşi destinaţii sunt mai ieftine în această perioadă, mulţi dintre turişti preferă să investească mai mult în cazare sau servicii suplimentare. Aceştia aleg fie o cameră de hotel superioară, fie un hotel mai bun, fie servicii extra, precum o cină romanticăşampanie sau un buchet de flori în cameră. Astfel, preţul mediu al unui city break de Ziua Îndrăgostiţilor s-a menţinut la un nivel similar cu cel de anul trecut, spune Remus Vişan, director general al Paravion.

Bugetul mediu alocat de turiştii români anul acesta pentru un sejur romantic de Valentines Day se ridică la aproximativ 300 euro de persoană, sumă care acoperă biletele de avion tur-retur şi trei nopţi de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus.

Majoritatea mini-vacanţelor au fost achiziţionate de tinerii cu vârstele cuprinse între 27 şi 35 de ani. De asemenea, conform datelor companiei, un procent de aproximativ 65% din cei care solicită acest tip de city break este reprezentat de bărbaţi.

Cei mai romantici români sunt bucureştenii, urmaţi de clujeni, timişoreni şi ieşeni. Astfel că, aproximativ 80% din totalul celor care aleg să călătorească de Valentines Day vor zbura din Bucureşti, iar din Timişoara - circa 7%, Cluj-Napoca - aproximativ 7% şi Iaşi - circa 4%.

Conform reprezentanţilor companiei, turiştii şi-au rezervat vacanţele de Valentines Day cu aproximativ o lună înainte, însă sunt şi multe cereri last-minute, chiar dacă tarifele sunt mai ridicate pentru acestea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO