Eveniment

Cât de repede se construieşte în Bucureşti: Doi metri pe zi, construiţi în cea mai aglomerată zonă. Prelungirea Ghencea ar putea fi gata în 9 ani

Cât de repede se construieşte în Bucureşti: Doi metri...

Autor: Laura Albu

24.07.2020, 09:47 255

Gabriela Firea a construit 700 de metri de drum în Prelungirea Ghencea. Mihai Fălan este membru al Iniţiativei Prelungirea Ghencea şi locuieşte în zonă, unde stă chiar şi o oră jumătate la cozile de pe cele două benzi. El crede că ambuteiajele vor dispărea peste mai mulţi ani.

„Avem 90% din calea de rulare pentru doar 700 de metri din cei 6 kilometri ai proiectului. Lipsesc în momentul de faţă pista de bicicletă, lipsesc trotuarele şi bineînţeles lipseşte linia de tramvai. În ritmul de lucru de acum, având în vedere că au început lucrările acum un an de zile pentru 700 de metri, vor fi terminate undeva în 9 ani de zile”, spune Mihai Fălan, de la Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

Locuitorii acestei zone, dar şi transportatorii au aşteptat aceste lucrări mai bine de 20 de ani.

„Am făcut acţiune în instanţă şi în continuare noi nu ştim lucrurile concrete: etape, termene. Când vor vrea să finalizeze, nu doar tronsonul ci întregul proiect?” se întreabă aproape retoric Alexandra Dorobanţu, tot de la Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

Am încercat să obţinem un punct de vedere de la managerul de proiect, însă acesta era în concediu, în timp ce pe şantier, la ora 17.00 nu se mai afla niciun muncitor.

Lucrurile nu merg mai bine nici în cazul Pasajului Domneşti, la capătul Prelungirii Ghencea, de care este responsabil CNAIR şi nu Primăria Capitalei.

„S-a făcut un singur pod, practic, un singur pod din cele patru piloane ale podului de susţinere în aproape doi ani de zile. Pe pancarta care anunţă Pasajul Domneşti nu scrie niciun termen”, a spus Daniel Cristea de la Iniţiativa Domneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO