Eveniment

Cât de eficient este de fapt vaccinul de la AstraZeneca? Un expert în sănătate publică susţine că eficacitatea vaccinului creşte după 90 de zile

Cât de eficient este de fapt vaccinul de la AstraZeneca?...

Autor: Mediafax

27.02.2021, 21:23 61571

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, susţine că eficacitatea vaccinului AstraZeneca se majorează în perioada cuprinsă între cele două doze. Prima dată eficacitatea ajunge la 76% după 90 de zile, iar după a doua doză creşte până la 82%.

Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică, susţine că Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul AstraZeneca pentru o eficacitate de 59.5%. Studiile ulterioare au arătat că eficacitatea imunizării creşte între cele două doze.

În plus, nicio persoană vaccinată cu AstraZeneca nu a făcut forme grave ale bolii.

„Studii ulterioare au demonstrat că eficacitatea este mai mare: la 90 de zile de la prima doză, eficacitatea este de 76%. După ambele doze, eficacitatea este de 82.4%. 100% din persoanele vaccinate cu AstraZeneca nu au avut simptome severe, nu au avut nevoie de spitalizare şi nu au decedat ca urmare a infecţiei cu COVID19”,a explicat, pe Facebook, Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO