Eveniment

Cât costă şapte tramvaie şi modernizarea unei străzi în Timişoara: 51 de milioane de euro

Cât costă şapte tramvaie şi modernizarea unei străzi...

Autor: Ioana Sfârlea, Mediafax

01.10.2019, 14:00 745

Şapte tramvaie noi vor fi cumpărate la Timişoara, iar un tronson dintr-o stradă va fi modernizat, în urma unei investiţii de peste 51 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al ADR Vest.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Timişoara au semnat marţi două noi contracte de finanţare prin Regio, în valoare totală de 51,82 milioane euro, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 28,87 milioane euro.

Vor fi cumpărate şapte tramvaie noi şi va fi modernizat un tronson dintr-o stradă, potrivit unui comunicat de presă al ADR Vest.

Primul proiect prevede reabilitarea unui tronson al străzii Calea Bogdăneştilor, unde linia de tramvai va fi dublă, va fi amplasată pe mijlocul şoselei şi încadrată de spaţii verzi cu arbori, strada va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, se vor amenaja trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele sensuri şi vor fi renovate şapte staţii de transport.

Proiectul mai prevede amplasarea unor rastele pentru biciclete în sistem integrat de închiriere, amenajarea a peste 9.500 mp de spaţii verzi, şi instalarea unui nou sistem de alimentare cu energie electrică în zonă.

Valoarea totală a proiectului este de 148.851.248,45 lei, iar perioda de implementare este de 36 de luni.

Cel de-al doilea proiect prevede cumpărarea a şapte tramvaie noi cu o capacitate de minim 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic şi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilităţi, dotate cu instalaţii de aer condiţionat, încălzire, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minim 20 de kilometri în cazul unor incidente în circulaţie, sisteme de informare a călătorilor, sisteme audio-video pentru publicitate şi de supraveghere video pentru siguranţa călătorilor, precum şi sisteme de monitorizare şi de e-ticketing.

„Investiţia are ca obiectiv creşterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare şi a accesibilităţii tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timişoara”, se arată în comunicatul de presă citat.

Valoarea totală a acestui proiect este de 96.378.403,45 lei, iar durata de implementare este de 43 de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO