Eveniment

​Casa Naţională de Asigurări de Sănătate: Tratamentul fără interferon va fi reluat în luna mai

​Casa Naţională de Asigurări de Sănătate:...

Autor: Georgiana Mihalache

20.04.2017, 19:04 133

Prescrierea tratamentului fără interferon în cazul pacienţilor cu hepatită cronică virală C va fi reluată de la 1 mai 2017, iar pe lista de pacienţi eligibili pentru contractele de cost-volum-rezultat sunt incluse 10.000 de persoane, potrivit unui comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

"Includerea treptată în tratament a pacienţilor cu hepatita cronică virală C este necesară în condiţiile în care efortul bugetar este mare. Contractele cost-volum-rezultat reprezintă un mecanism care permite eficientizarea acestui efort în beneficiul pacienţilor, urmărindu-se astfel reducerea incidenţei afecţiunii respective în Romania”, a spus Marian Burcea, preşedintele CNAS.

În urmă cu o lună a fost semnat un alt contract cost-volum-rezultat pe aceeaşi arie terapeutică, de care urmează să beneficieze circa 2.000 de pacienţi eligibili cu ciroză decompensată, potrivit comunicatului emis de CNAS.

Casa este autorizată să încheie contracte de până la 3 miliarde de lei pentru medicamentele din programele de cost-volum, cost-volum-rezultat, se mai arată în comunicat.

În cadrul primului contract de cost-volum-rezultat pentru hepatita cronică C, încheiat la 1 noiembrie anul trecut au fost trataţi 5.860 de pacienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO