Eveniment

Casa lui Gheorghe Dincă, răscolită de anchetatori. O singură certitudine: Alexandra a fost ucisă

Casa lui Gheorghe Dincă, răscolită de anchetatori. O...

Autor: Laura Buciu

03.08.2019, 07:09 3159

Ancheta continuă, sâmbătă, în Caracal, la casa lui Gheorghe Dincă, după ce familia Alexandrei a primit vestea că fata lor a fost ucisă. ADN-ul din oasele şi cenuşa recoltate coincid cu cele ale copilei care a sunat de trei ori la 112, pentru a fi salvată, fără succes.

Alexandru Cumpănaşu a declarat, vineri seara, că familia Alexandrei a fost sunată de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, care a transmis că ADN-ul din oasele găsite în butoi, la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi analizate de INML este al fetei.

Astfel, se confirmă ceea ce Gheorghe Dincă declarase încă de duminică, şi anume că a ucis-o pe Alexandra.

Încă de vineri, surse din Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" au declarat pentru MEDIAFAX că rezultatele expertizei antropologice, finalizate vineri, arată că oasele ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin unei fete cu vârsta între 15 şi 17 ani.

Ancheta continuă, sâmbătă, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, dar este analizată şi posibilitatea de a exista mai multe victime, mai ales că Dincă a spus că a ucis-o şi pe Luiza.

În probele recoltate şi analizate până în prezent, la 11 zile de la dispariţia Alexandrei, s-a identificat, deocamdată, un singur ADN, cel al fetei de 15 ani.

DIICOT Structura Centrală, poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, a Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi ofiţeri din cadrul Serviciului Criminalistic din Poliţia Capitalei încearcă, de vineri, să adune probe pentru a afla ce s-a întâmplat în Casa Groazei.

Alte probe adunate, vineri, din casa lui Gheorghe Dincă urmează să fie analizate. Este vorba de alte oase, despre care nu se ştie dacă sunt de origine umană sau animală, precum şi probe biologice. Fragmentele osoase urmează să fie analizate din punct de vedere genetic şi antropologic.

Vineri, în cadrul anchetei, au fost găsite în parcul din Caracal cartela SIM şi telefonul Alexandrei. La aceste din urmă probe, anchetatorii au fost duşi chiar de către Gheorghe Dincă.

Căutările s-au încheiat, vineri, în jurul orei 18 şi reluate sâmbătă, la prima oră, întrucât anchetatorii spun că au sectorizat zonele şi fiecare este verificată de echipe complexe.

În curtea lui Gheorghe Dincă urmează să fie verificate şi gropile betonate, fiind aşteptate utilaje pentru a se putea realiza acest lucru.
Dincă, suspect principal în acest caz, a participat, vineri, la cercetări şi a rămas la Caracal pentru a participa şi sâmbătă, acesta nemaifiind dus în Arestul Central.

În timpul celor nouă ore de audieri de la DIICOT, în timpul nopţii de joi spre vineri, Gheorghe Dincă ar fi oferit noi detalii despre faptele comise.

Anterior, procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, sub cordonarea directă a căruia se află instrumentarea cauzei, preciza că anchetatorii l-au întrebat pe Gheorghe Dincă ce a făcut cu cadavrele după ce le-a ucis, acesta devenind confuz şi spunând că iniţial a aruncat corpul fetei de 15 ani în Olt, apoi şi-a schimbat declaraţia, spunând că l-a aruncat de fapt în Dunăre.

Alexandra Măceşanu (15 ani) a dispărut, miercuri, 24 iulid, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut în aprilie 2019 şi Luiza Melencu (18 ani). Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce Alexandra a sunat, joi, de trei ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea. Dincă şi-a recunoscut duminică faptele şi a spus le-a omorât pe fete şi că a ars cele două cadavre.

La scurt timp după apariţia cazului Caracal au început speculaţiile cu privire la o posibilă reţea mai amplă, din care ar face parte şi Gheorghe Dincă.

Astfel, o femeie din Caracal a povestit, marţi, corespondentului MEDIAFAX, refuzând să fie filmată, că la locuinţa lui Dincă a fost văzută de mai multe ori o maşină de lux condusă de o femeie. Tânăra a auzit prin Caracal că femeia care conduce maşina de lux este cea care „atrăgea fetele” şi le ducea la Dincă. Aceeaşi tânără spune că localnicii sunt cu toţii convinşi că Dincă nu făcea faptele singur, dar nu vor vorbi niciodată. De teamă.

De asemenea, un om de afaceri din Arad, care o cunoaşte pe fiica lui Gheorghe Dincă spune că aceasta le-ar fi propus unor italieni să le ducă fete pe un domeniu de vânătoare. Acesta spune că unii investitori italieni sunt dispuşi să dea declaraţii în acest sens.

Daniela Dincă, fiica lui Gheorghe Dincă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu are legătură cu faptele tatălui ei, nici cu traficul de persoane şi va face declaraţii în faţa anchetatorilor atunci când va fi solicitată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO