Eveniment

Carom, cel mai complex dosar la PNA

02.09.2004, 00:00 19



Cazul societatii Carom este cel mai complex dosar al Parchetului National Anticoruptie, care a produs prin intermediul a 400 de firme implicate in vanzarea produselor procesate un prejudiciu statului de 300 milioane euro.



Vanzarea ilegala de produse petroliere procesate prin 400 de firme au produs statului o paguba de 300 de milioane de euro, potrivit raportului privind bilantul activitatii PNA de la infiintarea sa pana in prezent.



In investigarea retelei Rafo - Carom - Darmanesti sunt implicati 25 de procurori, ofiteri ai Politiei judiciare si specialisti financiari. Acestia analizeaza activitatea a 400 de societati comerciale care au achizitionat produse petroliere de la firma Carom Onesti cu eludarea taxelor, impozitelor si accizelor,provocand o paguba statului cu peste 12.200 de miliarde de lei (300 de milioane de euro).



PNA are in lucru peste 40 de dosare complexe privind fapte de coruptie si pagube importante provocate statului, printre care se mai numara cazurile directorilor BCR Novaci si Gorj, cercetati pentru pagubirea bancii cu 19,3 milioane de euro prin aprobare de credite in conditii nelegale. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO