Eveniment

Care sunt cele mai importante modificări ale Codului fiscal în 2021: Firmele dintr-un grup pot plăti impozit pe profit la nivel de grup, companiile primesc bonificaţii pentru majorarea de capital

Care sunt cele mai importante modificări ale Codului...

Autor: Răzvan Botea

06.01.2021, 00:05 693

♦ Angajaţii care sunt în telemuncă pot primi de la angajator până la 400 de lei, neimpozabili, pentru plata chiriei, utilităţilor. 

La finalul lui 2020 au fost publicate mai multe acte normative în Monitorul Oficial, printre care legile 295/2020 şi 296/2020, care aduc mai multe modificări la Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală. Printre cele mai importante modificări se numără consolidarea fiscală, o măsură cerută de mai mult timp de mediul de business şi de consultanţii fiscali.

Consolidarea fiscală la nivel de grup permite companiilor dintr-un grup să plătească impozit pe profit la nivel de grup şi nu la nivel individual, pentru fiecare companie în parte. Astfel, dacă la nivel de grup va rezulta profit, el va fi impozabil, iar dacă rezultă pierdere va intra în zona de pierderi fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO