Eveniment

Care sunt cele 400 de platforme online ale statului în care s-au investit peste 250 de milioane de lei în ultimii ani

Care sunt cele 400 de platforme online ale statului în...

Autor: Adelina Mihai

08.01.2016, 16:30 1165

Peste 250 milioane de lei  au fost investiţi în ultimii ani în 400 platforme on-line care vizează îmbunătăţirea managementului documentelor/realizarea unui proces  decizional participativ în administraţia centrală, potrivit unui comunicat transmis de către Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC).

„Cea mai mare investiţie s-a făcut la Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI) – platforma e-România/Forumul Democraţiei Participative cu un buget de  52.106.360 lei, conform datelor comunicate de MCSI, platforma fiind predată reprezentanţilor Ministerului în 2013”, se arată în comunicatul MCPDC. Centralizarea informaţiilor a fost făcută la preluarea mandatului Guvernului Dacian Cioloş (decembrie 2015), iar datele au fost transmise MCPDC de către ministere. Doar  12 ministere au transmis răspunsuri în cadrul acestui demers al MCPDC.

Peste 80% din fondurile necesare pentru realizarea acestor platforme provin din surse externe nerambursabile. 

„Cele mai multe asemenea investiţii, cu finanţare externă (din punct de vedere al numărului de aplicaţii) s-au făcut la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP)- 11 aplicaţii/platforme on-line şi la Ministerul Justiţiei (MJ) care a alocat peste 20.000.000 lei pentru implementarea Portalului N-Lex, pentru asigurarea accesului rapid la legislaţia naţională şi internaţională prin portalul european N-Lex. La polul opus, conform datelor furnizate de ministere, se află Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi Ministerul Fondurilor Europene (MFE) care ne informează că nu deţin platforme altele decât site-urile instituţiilor”, se mai arată în comunicat.

Ministerul  Apărării Naţionale (MApN) este în topul instituţiilor centrale, ca număr de instrumente online realizate: 40, dintre care 2 sunt în construcţie (toate realizate de personalul MApN) la momentul realizării prezentei analize de către MCPDC.

„Dacă cetăţenii au testat aplicaţiile ministerelor sau dacă în general au practicat activităţi de consultare on-line cu Ministerele, opinia lor despre funcţionalitatea acestor aplicaţii/platforme accesibile publicului sunt aşteptate pe adresa de e-mail: secretariat.mcpdc@gov.ro”, au mai spus reprezentanţii ministerului.

 

Consultaţi documentul Excel din anexă pentru a vedea lista platformelor administraţiei publice, cât au costat, cine le gestionează şi ce obiective au

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO