Eveniment

Care este ultima propunere a Ministrului Educaţiei: Fără prag de vaccinare în localităţile cu incidenţă de sub 3 la mie

Care este ultima propunere a Ministrului Educaţiei:...

Autor: Cosmin Pirv

08.11.2021, 13:46 134

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu propune ca în localităţile în care incidenţa este sub 3 la mie să se renunţe la pragul de vaccinare al profesorilor.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că propunerea trebuie aprobată de autorităţile sanitare.

„În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

În prezent, şcolile pot funcţiona cu prezenţă fizică dacă profesorii sunt vaccinaţi în proporţie de 60%.

Duminică, ministrul a explicat că a avut de ales între varianta de a nu deschide nicio şcoală şi nicio grădiniţă „multe săptămâni de aici încolo”, aceasta fiind ipoteza de la care s-a plecat, sau a le deschide pe toate cu prezenţă fizică, ceea ce ar fi însemnat negarea pandemiei.

„Trebuia să existe un criteriu de departajare. Este o variantă de compromis, un criteriu cu foarte multe neajunsuri, dar asigură un mediu mai sigur pentru elevi şi profesori. Protejează mai mult profesorii pentru că medicii spun că cei vaccinaţi iau mai greu virusul şi transmit mai greu virusul. Profesorii care îşi iubesc elevii au înţeles că printr-un singur gest, al vaccinării, îşi pot ajuta într-o manieră directă elevii”, spunea ministrul interimar al Educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO