Eveniment

​Care este rata de infectare după vaccin în România? Ce arată datele la patru luni de la administrarea primului vaccin?

​Care este rata de infectare după vaccin în România?...

Autor: Georgiana Mihalache

02.05.2021, 00:03 13855

Sub 1% dintre persoanele vaccinate cu cel puţin o doză de ser împotriva COVID-19 s-au mai infectat cu COVID-19 în ultimele patru luni, de la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie 2020 până în prezent, după cum au anunţat autorităţile. Cele mai multe persoane s-au infectat după prima doză, însă după rapel ponderea persoanelor vaccinate care s-au infectat a scăzut semnificativ.

„Situaţia persoanelor care au fost confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după vaccinare, de la debutul campaniei de vaccinare până la data de 25 aprilie, vorbim în total de un număr de 21.316 persoane, ceea ce înseamnă 0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu o doză, care au avut un test pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vacinare.

Timpul de la administrarea primei doze până la confirmarea infecţiei a fost de 11 zile, în prima parte până la apariţia anticorpilor. Potrivit specialiştilor, anticorpi după vaccinare apar la circa 10 zile de la rapel.

„Tocmai de aceea atragem atenţia şi recomandăm, cât se poate de ferm, continuarea şi respectarea măsurilor de prevenţie, tocmai pentru a evita infecţia cu SARS-CoV-2. De asemenea, după cea de-a doua doză au fost confirmate cu un test pozitiv un număr de 3.862 de persoane, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza doi, intervalul mediu de timp fiind de circa 24 de zile”, a mai explicat Gheorghiţă.

În total, peste 1,8 milioane de oameni s-au vaccinat cu ambele doze de la debutul campaniei de vaccinare până în prezent, iar 1,3 mil. oameni au primit prima doză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO