Eveniment

Care este planul Ministrului Educaţiei pentru elevii din clasele terminale: Să meargă la şcoală în efectiv complet şi în scenariul roşu

Care este planul Ministrului Educaţiei pentru elevii din...

Autor: Cosmin Pirv

23.04.2021, 13:19 41

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale să meargă la şcoală în efectiv complet chiar şi în scenariul roşu. 

„O solicitare este aceea de renunţare a condiţiei de înjumătăţire a efectivelor din clasele terminale în şcolile care se află în scenariul roşu”, a spus ministrul la Aleph News.

Acesta a precizat că această propunere este justificată de apropierea examenelor naţionale şi se bazează pe respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară în şcolile din România.

Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că numărul cazurilor de Covid din şcoli este mai mic decât cel înregistrat la restul populaţiei.

„Atâta devreme cât şcoala s-a derulat cu prezenţă fizică înaintea vacanţei de primăvară, Ministerul Educaţiei a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din şcoli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populaţiei”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO