Eveniment

Care au fost sporturile şi evenimentele sportive preferate ale românilor în 2018

Care au fost sporturile şi evenimentele sportive...

Autor: Alexandra Cepăreanu, Ştefan Stan

05.01.2019, 00:01 387

Românii au prezentat un interes mai ridicat în zona de educaţie în 2018 faţă de 2017- în topul celor mai populare căutări aflându-se „rezultate bacalaureat” şi „rezultate evaluare naţională”-, au fost „puşi” pe cumpărături de Black Friday şi au căutat-o pe Simona Halep mai des anul acesta comparativ cu anul trecut, arată o analiză realizată de Google folosind liste de căutări „trending”- căutări care au înregistrat o creştere puternică în 2018 faţă de 2017, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit şi susţinut pentru respectivul subiect.

În afară de căutările legate de educaţie şi Black Friday, Campionatul Mondial de Fotbal de anul acesta a polarizat interesul în căutări al românilor, alături de Simona Halep, cel mai în formă sportiv român.

De altfel tenisul a depăşit de cele mai multe ori fotbalul în căutările românilor pe Google în 2018. Exatlon şi „Fifty Shades Freed” sunt titlurile care conduc topurile celor mai „în trend” emisiuni TV, respectiv filme, în căutările românilor în 2018. La capitolul smartphone-uri, lista este împărţită între Huawei, iPhone şi Samsung, iar dieta Rina şi reţeta de tiramisu sunt vedetele căutărilor anul acesta în cele două liste oarecum antagonice: diete şi reţete.

Cele mai populare căutări per total 

1. Rezultate bacalaureat

2. Rezultate evaluare naţională

3. eMag Black Friday

4. Campionatul Mondial

5. Simona Halep

6. Calendar ortodox

7. Picnic Cuvânt

8. Andrei Gheorghe

9. Avicii

10. Admitere liceu

Evenimente sportive

  1. Campionatul mondial de fotbal
  2. Australian Open
  3. Wimbledon
  4. US Open
  5. Indian Wells
  6. Roland Garros
  7. România - Serbia
  8. Real Madrid - Liverpool
  9. Steaua - Lazio
  10. Jocurile olimpice de iarnă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO