Eveniment

Care au fost cele mai bune restaurante din Bucureşti în 2019

Alex Petricean de la Noua şi-a adjudecat titlul de cel mai bun chef

Alex Petricean de la Noua şi-a adjudecat titlul de cel mai bun chef

Autor: Cristina Bellu

28.01.2020, 00:05 2655

Restaurantul Le Bistrot Français, deţinut de familia de antreprenori locali Preotu, a fost desemnat cel mai bun restaurant din Capitală în 2019, în timp ce Alex Petricean de la Noua şi-a adjudecat titlul de cel mai bun chef în cadrul premiilor acordate recent de platforma de evaluare a restaurantelor Restocracy.

După bucătărie, cel mai bun restaurant românesc tradiţional a fost desemnat Caru’ cu Bere, unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute din România, administrat de grupul City Grill, în timp ce restaurantul Zahanaua Zexe, controlat de Alexandru Consulea, a fost indicat drept cel mai bun restaurant românesc.

Clasamentul este completat de restaurantul Noua - ales drept cel mai bun restaurant cu noua bucătărie românească.

După bucătăria internaţională, cel mai bun restaurant a fost desemnat Joseph by Joseph Hadad, cel mai bun restaurant nord-medite­ranean a fost indicat Poesia, cel mai bun restaurant fusion a fost numit Loft, iar cel mai bun restaurant urban creativ a fost Maison des Chefs by Mega Image.

Tot în cadrul premiilor desemnate de Restocracy cel mai bun restaurant japonez a fost indicat Yuki, cel mai bun restaurant libanez Piccolo Mondo, cel mai bun restaurant grecesc Amvrosia, cel mai bun restaurant spaniol Pata Negra, iar cel mai bun restaurant chinezesc Zen Garden.

Restocracy a fost lansat în martie 2017 şi reprezintă un sistem de evaluare a restaurantelor de către George Butunoiu, fondatorul pro­iectului, şi alţi evaluatori independenţi, precum şi un ghid de prezentare şi de autopre­zentare a restaurantelor.

Anul trecut s-au înscris în concurs 40 dintre cele mai bune restau­rante ale Capi­talei, care au fost testate de peste 75 de eva­luatori din peste 30 de ţări, dintre care peste 20 de ambasadori străini acre­ditaţi în Româ­nia, persona­lităţi din business, cultură şi alte domenii.

Le Bistrot Français a fost desemnat cel mai bun restaurant din Capitală în 2019

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO