Eveniment

Capital Economics: Economia va scădea cu 2,5% în 2010, iar stagnarea în 2011 ar fi un succes

26.07.2010, 12:57 20

Continuarea acordului cu FMI necesită sacrificii, care se vormanifesta printr-o scădere economică de 2,5% în acest an, iar în2011 o stagnare a PIB ar putea fi considerată o evoluţie bună,anticipează economiştii de la Capital Economics Londra citaţi deMediafax.

"Într-un contrast flagrant cu evenimentele recente din Ungaria,măsurile fiscale de austeritate anunţate de guvernul român aumenţinut până acum pe linia de plutire acordul cu FMI, însă vornecesita sacrificii. Anticipăm acum o contracţie economică de 2,5%în acest an şi credem că, dacă economia României va stagna în 2011,se va putea considera o evoluţie bună", se arată într-o analizăefectuată de Neil Shearing, senior emerging markets economist şiDavid Oxley, emerging markets economist la Capital Economics.

Deşi guvernul a reuşit să elaboreze un plan de austeritateechivalent cu 2,3% din PIB, analiştii notează că au încă uneleîndoieli în privinţa atingerii obiectivului de deficit bugetar de6,8% din PIB convenit în mai cu FMI, în principal din cauzaîntârzierii aplicării multor măsuri.

Astfel, Capital Economics estimează că deficitul bugetar alRomâniei va fi în acest an de 7% din PIB şi că se va restrânge doarîn mică măsură anul viitor, la 6,5% din PIB. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO