Eveniment

Candidaţii înscrişi pentru funcţia de procuror general sunt pregătiţi pentru susţinerea interviului

Candidaţii înscrişi pentru funcţia de procuror...

Autor: Dora Vulcan

01.04.2019, 18:12 65

Toţi cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general, respectiv Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu, îndeplinesc condiţiile legale pentru a susţine pe 10 aprilie interviul cu ministrul Justiţiei, anunţă instituţia condusă de Tudorel Toader

Potrivit datelor publicate luni, 1 aprilie, pe site-ul ministerului Justiţiei, toţi cei patru candidaţi au fost declaraţi admişi în sensul că îndeplinesc condiţiile legale pentru propunerea de numire în funcţie şi, astfel, vor putea susţine un interviu pe 10 aprilie 2019, începând cu ora 09.00 la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti.

Precizarea de la minister vine după ce tot reprezentanţii instituţiei conduse de Tudorel Toader au anunţat, vineri, că s-au înscris pentru funcţia de procuror general patru candidaţi, Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu, dintre care doar Lazăr are dosarul complet, ceilalţi având la dispoziţie termenul de 1 aprilie pentru completare.

Lui Drilea i s-a cerut să completeze declaraţiile cerute de legea privind statutul magistraţilor referitor la colaborarea cu serviciile de informaţii înainte de 1990 şi la faptul că nu are un interes personal care influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege, precum şi o declaraţie de interese.

Gabrielei Scutea i s-a cerut să aducă dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege iar lui Horodniceanu declaraţia din care să rezulte că nu are un interes personal, ce influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege.

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru numirea unui nou procuror general al PÎCCJ, funcţie care va deveni vacantă în data de 28 aprilie, când se va încheia mandatul lui Augustin Lazăr.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO