Eveniment

Când scăpăm? O variantă de Covid care combină omicron şi delta a fost descoperită în Cipru

Când scăpăm? O variantă de Covid care combină...

Autor: Dorin Oancea

09.01.2022, 11:00 1395

Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină de coronavirus care combină variantele delta şi omicron, a anunţat Bloomberg News.

Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina "deltacron", din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu omicron în cadrul genomului delta, potrivit Bloomberg.

Până în prezent, Kostrikis şi echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă prea devreme pentru a spune dacă există mai multe cazuri sau ce impact ar putea avea.

"Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala" faţă de cele două tulpini dominante, delta şi omicron, a declarat Kostrikis într-un interviu acordat postului Sigma TV. El crede că omicron va depăşi şi deltacron, a adăugat el.

Cercetătorii şi-au trimis concluziile săptămâna aceasta către GISAID, o bază de date internaţională care urmăreşte viruşii.

Varianta deltacron vine în timp ce omicron îşi continuă răspândirea rapidă în întreaga lume, provocând o creştere a cazurilor de Covid-19. Statele Unite raportează o medie de şapte zile de peste 600.000 de cazuri noi zilnic, potrivit unei analize CNBC de vineri a datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Aceasta reprezintă o creştere de 72% faţă de săptămâna precedentă şi un record în pandemie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO