Eveniment

Când începe campania de vaccinare pentru profesori? Gheorghiţă: Vaccinarea profesorilor depinde de momentul în care ajung în România alte vaccinuri

Când începe campania de vaccinare pentru profesori?...

Autor: Andreea Tobias

26.01.2021, 15:14 197

Vaccinarea profesorilor depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri ajung în România, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„Am analizat mai multe scenarii posibile pentru a asigura continuitatea campaniei de vaccinare, aveam prevăzută opţiunea ca din 7 februarie de fapt să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ. Însă am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă de peste 65 de ani şi a decala persoanele care deservesc activităţi esenţiale. Din punct de vedere medical am considerat alături de colegii mei este cel mai înţelept să decalăm cu 10 zile persoanele care deservesc activităţi esenţiale unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ”, a declarat, marţi, Valeriu Gheorghiţă.

Conform acestuia, vaccinarea personalului din învăţământ depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri vor ajunge în România, după ce se obţine autorizarea de punere pe piaţă.

„În momentul acela noi vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învăţământ. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”, a adăugat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat, de asemenea, că acum nu există o dată concretă pentru deschiderea altor centre de vaccinare, pentru că deocamdată nu există un calendar clar de livrare.

„Este evident că numărul de doze disponibile ne limitează capacitatea pe care o avem de programare şi respectiv de vaccinare. Nu putem să deschidem mai multe sloturi pentru programare neavând certitudinea datelor la care sosesc vaccinuri, altfel vom fi puşi în situaţia să reprogramăm”, a spus Gheorghiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO