Eveniment

Când încep autorităţile să dea amenzi din nou? Premierul Ludovic Orban: În primă fază va fi o amplă campanie de informare publică despre obligativitatea purtării măştii. Apoi, putem da amenzi

Când încep autorităţile să dea amenzi din nou?...

Autor: Otilia Serescu

15.05.2020, 15:48 319

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, referitor la sancţiunile pe care le riscă persoanele care nu respectă măsura obligativităţii purtării măştii, că, în primă fază, va fi o amplă campanie de informare publică, iar forţele de ordine vor cere doar respectarea regulilor, fără să aplice amenzi.

„Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare şi de securitate în muncă care trebuie respectate pentru a feri cetăţenii de riscul infectării. O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forţele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută şi apoi respectată”, a spus Orban, vineri, după vizita făcută la Fabrica Star Assembly din Sebeş.

Prim-ministrul a spus că, deocamdată, este important ca oamenii să fie informaţi.

„În prima parte, mai ales cu portul măştii, cu triajul la intrarea în instituţii sau în companii, aceste reguli vor fi transmise pentru ca cetăţenii să le cunoască. Pentru transportul public vor fi nişte condiţii care au şi fost emise prin ordin comun. După această perioadă de informare, putem să dăm şi amenzi”, a mai spus sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO