Eveniment

Când crede premierul că scăpăm de cifre record de îmbolnăvire de COVID

Când crede premierul că scăpăm de cifre record de...

Autor: Cosmin Pirv

15.10.2020, 22:05 145

Premierul Ludovic orban a declarat joi seara că, în opinia lui, creşterea numărului de cazuri de Covid poate fi oprită în termen de 7-10 zile, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi.

„Părerea mea e că putem să oprim creşterea numărului de cazuri. Estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte am instituit noi măsuri care au oprit activităţile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măştii şi alte masuri”, a declarat premierul, la Digi24.

Acesta a mai spus că au fost intensificate controalele, dar şi tehnicile de control, şi a dat exemplul poliţiştilor în civil care verifică respectarea regulilor. De asemenea, Ludovic Orban a spus că „nu au mai existat deschideri de activităţi care să crească interacţiunile sociale”.

Tot în legătură cu lupta împotriva epidemiei, premierul a anunţat că Guvernul caută soluţii pentru angajarea rezidenţilor care dau examen. „Încercăm o soluţie să angajăm foarte rapid pe toţi rezidenţii care îşi dau examenul, cel puţin în câteva discipline pentru terapie intensivă, medici infecţionişti, epidemiologi, astfel încât să âi angajăm rapid şi să îi introducem în dispozitivul de luptă”, a mai spus Orban.

Conform acestuia, şi capacitatea de tratare creşte continuu.

„Noi am urmărit permanent creşterea capacităţii de tratare, atât în spitale, cât şi în secţii exterioare, cum e secţia de la Târgu Mureş, care s-a facut intr-o sală de sport, în spaţiul de la Chitila, de la Pipera. Încetul cu încetul creştem capacitatea. La Iaşi creşte cu 30 de paturi de ATI, la Braşov s-a pus în funcţiune un spital modular (...), şi aici în Bucureşti am pus în dispozitiv spitale noi, cum e spitalul Witting, cum este Spitalul Judeţean Ilfov, de asemenea Colentina va fi redată pentru tratarea pacienţilor Covid”, a precizat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO