Eveniment

Canah International împrumută un milion de lei de la EximBank pentru a-şi dezvolta afacerea

Canah International împrumută un milion de lei de la...

Autor: Mona Scarisoreanu

24.07.2017, 12:20 394

Canah International - primul producător de ulei de cânepă din România şi singurul procesator integrat şi certificat ecologic de seminţe de cânepă din Europa, care realizează toate produsele (BIO şi convenţionale) derivate din aceste seminţe - îşi desfăşoară activitatea de producţie la Salonta, judeţul Bihor, fabrica fiind construită în 2007 din fonduri SAPARD. Societatea a investit permanent în modernizare, astfel că, în 2015, compania şi-a dublat capacitatea de procesare la 2.000 de tone seminţe/an, proiect care, de asemenea, a fost realizat având şi sprijinul EximBank, se arată într-un comunicat al băncii.

Produsele companiei - uleiul de cânepă, capsule cu ulei de cânepă, seminţe decorticate şi făină de cânepă - sunt livrate în proporţie de peste 80% în afara graniţelor, în special în ţări din Europa de Vest, dar şi în SUA, sub marca Canah sau sub marcă privată, restul produselor fiind distribuite pe piaţa internă.

”Noul proiect de investiţii reprezintă o etapă necesară în dezvoltarea companiei noastre şi vizează în principal extinderea capacităţii de depozitare şi achiziţia unor echipamente de producţie care să ne permită să îmbunătăţim calitatea produselor. Ne dorim să continuăm să creştem, să ne diversificăm gama de produse şi să ne consolidăm poziţia de top pe piaţa globală pe care activăm. Aşadar, pentru noi este important să continuăm investiţiile şi suntem încântaţi că am reuşit să găsim în EximBank un partener care să susţină demersul nostru”, a spus Dan Lăzărescu, fondatorul şi administratorul Canah International.

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, care întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO