Eveniment

Campania ZF #cevreaudelaprimar. În Bucureşti îţi poţi petrece 3 săptămâni dintr-un an în drum spre şi dinspre job

Bucureştiul este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din Europa din punctul de vedere al traficului rutier. Un studiu al companiei olandeze de cartografiere TomTom arată că bucureştenii petrec în trafic cu 51% mai mult timp din cauza ambuteiajelor.

Bucureştiul este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din Europa din punctul de vedere al traficului rutier. Un studiu al companiei olandeze de cartografiere TomTom arată că bucureştenii petrec în trafic cu 51% mai mult timp din cauza ambuteiajelor.

Autor: Răzvan Botea

12.09.2020, 15:19 397

Ziarul Financiar a lansat campania ZF cevreaudelaprimar, un proiect care îşi propune să aducă în atenţia administraţiilor locale actuale sau viitoare problemele localităţilor, precum şi ce îşi doresc cetăţenii de la viitorul primar.

O cititoare care a trimis Ziarului Financiar ce vrea de la primarul său scrie că una dintre cele mai urgente probleme ale Bucureştiului este cea a traficului rutier foarte aglomerat.

Ea a făcut un calcul privind timpul petrecut în trafic pentru deplasarea la locul de muncă: 21 de zile într-un an.

„Prin Codul muncii am dreptul la 21 de zile de concediu plătit pe an. Traficul din Bucureşti îmi mai «oferă» încă pe atât concediu, în maşină, în drum spre job“, scrie Gabriela M., în vârstă de 29 de ani, angajată a unei companii cu sediul în zona Pieţei Victoriei.

Cititoarea ZF locuieşte în zona mallului Park Lake din Bucureşti şi parcurge zilnic 7 ki­­lo­­metri până la locul de muncă şi aceeaşi distanţă în drum spre casă.

În medie, spune ea, durează 45 de minute drumul şi găsirea unui loc de parcare pe acest traseu.

Ea a făcut un calcul pentru a vedea cât timp petrece anual la volanul maşinii pe traseul job-acasă.

„O oră şi jumătate pe zi pe drum. Am 21 de zile de lucrătoare pe lună, deci 231 de zile lucrătoare pe an, dacă scad zilele de concediu de odihnă. Am deci 347 de ore pentru deplasarea spre/dinspre job. Aşadar, excluzând cele 8 ore pe care le dorm zilnic, practic eu îmi petrec peste 21 de zile pe an la volanul maşinii pentru a merge la job sau a mă întoarce acasă.“

Cele 21 de zile pierdute în traficul bucureştean, dacă ar fi plătite, ar însemna încă un salariu lunar la un an.

Bucureşti este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din întreaga Europă din punctul de vedere al traficului rutier. Un studiu al companiei olandeze de cartografiere TomTom arată că bucureştenii petrec în trafic cu 51% mai mult timp din cauza ambuteiajelor.

Ziarul Financiar a lansat proiectul #cevreaudelaprimar, care îşi propune să aducă în atenţia administraţiilor locale actuale sau viitoare problemele localităţilor, precum şi ce îşi doresc cetăţenii de la viitorul primar ales după 27 septembrie.

Cu această ocazie, ZF  îndeamnă cititorii din toată ţara să trimită sesizări şi aşteptări de la viitorii primari, însoţite de fotografii, care vor fi publicate atât pe site-ul www.zf.ro, cât şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

 

Aşteptăm sesizările şi aşteptările cititorilor noştri la adresa de email razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrieri de exemple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO