Eveniment

Camioanele nu mai pot trece graniţa spre Bulgaria

Camioanele nu mai pot trece graniţa spre Bulgaria

Autor: Departamentul Eveniment

26.01.2012, 18:17 263

Poliţia de Frontieră informează că traficul este restricţionat pentru autocamioane pe teritoriul Bulgariei, toate autocamioanele fiind dirijate în parcările adiacente punctelor de trecere a graniţelor.

"Centrul Comun de Contact Româno - Bulgar de la Giurgiu ne-a informat că, începând cu data de 26.01.2012, Direcţia Generală a Poliţiei de Frontieră din Bulgaria a emis un ordin privind restricţionarea autocamionelor de marfă pe sensul de intrare în Bulgaria, având în vedere condiţiile meteo nefavorabile existente şi pe teritoriul Republica Bulgaria", informează, joi seara, Poliţia de Frontieră.

Astfel, până la reluarea traficului, toate autocamioanele sunt dirijate în parcările adiacente Punctelor de Trecere a Frontierei (PTF) de la graniţa cu Bulgaria: PTF Vama Veche - judeţul Constanta, PTF Negru Vodă - judeţul Constanta, PTF Ostrov - judeţul Constanta, PTF Giurgiu - judeţul Giurgiu, PTF Calafat - judeţul Dolj, PTF Bechet - judeţul Dolj.

De asemenea, poliţiştii de frontieră asigura în permanenţă sprijin participanţilor la traficul transfrontalier şi împreună cu autorităţile competente acţionează în comun în vederea intervenţiei în caz de urgenţă.

Situaţia este critică în regiunile Ruse şi Razgrad, în nord-estul Bulgariei, unde majoritatea drumurilor au fost închise din cauza ninsorilor. Cele două regiuni sunt vizate de "cod roşu" de vreme extrem de periculoasă.

Podul peste Dunăre dintre România şi Bulgaria este de asemenea închis, din cauza ninsorilor abundente care se înregistrează în sudul teritoriului român.

Municipalităţile Godeci şi Svoge din vestul Bulgariei au decretat stare de urgenţă, comunicaţiile cu localităţile mici din apropiere fiind întrerupte.

Cel puţin 30.000 de clienţi ai companiei CEZ erau în continuare privaţi de electricitate, în vestul Bulgariei, în scădere faţă de 53.000 câţi erau joi dimineaţă.

Ninsori abundente, pene de electricitate şi probleme de circulaţie sunt de asemenea raportate în zona munţilor Rodopi, din sudul Bulgariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO