Eveniment

Camera Deputaţilor a votat noua componenţă a Biroului Permanent. Cine sunt noii membri ai Biroului

Camera Deputaţilor a votat noua componenţă a Biroului...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

03.02.2020, 18:05 159

Camera Deputaţilor a votat, luni, noua componenţă a Biroului Permanent, cu 259 de voturi "pentru", formată din şase membrii PSD, trei PNL, un membru USR, un membru UDMR, precum şi unul de la Pro România. PSD deţine şase voturi în Biroul Permanent al Camrei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a validat, luni, în prima şedinţă de pen din noua sesiune, noua componenţă a Birourilor permanente,cu 259 de voturi "pentru" şi 5 împotrivă

Astfel, vicepreşedinţii Biroului Permanent al Camerei sunt Florin Iordache (PSD), Carmen Mihălcescu(PSD), Marilen Pirtea de la PNL şi Lucian Stanciu Viziteu din partea USR,

În ceea ce priveşte secretarii Camerei, aceştia sunt Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican(PNL) şi Dragos Zisopol (minorităţi), iar chestori sunt Marius Budăi de la PSD, Laurenţiu Leoreanu de la PNL, Seres Denes de la UDMR şi Nicolae Bănicioiu din partea Pro Europa.

În conducerea grupurilor de la Cameră au fost numiţi Alfred Simonis la PSD, Florin Roman la grupul PNL, Cătălin Drulă la USR, Victor Ponta la Pro Europa, Benedek Zacharie la UDMR şi Varujan Pambuccian la grupul minorităţilor naţionale. La grupul PMP, lider rămâne Marius Paşcanu.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a criticat social-democraţii pentru că au refuzat să mai ofere un loc pentru PNL în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, motivând de ce grupul său a votat împotriva listei prezentate în plen.

"PNL a votat împotrivă pentru că nu s-a votat conform cutumei privind repartizarea numărului de locuri în Biroul Permanent. Din păcate continuă această atitudine abuzivă. PSD a refuzat adăugarea unui membru PNL în Piroul Permanent al Camerei.O veche vorbă românească spune că ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. V-aş dori şi dumneavoastră, când cetăţenii vor alege o majoritate, să primiţi şi dumneavoastră la fel", a declarat Florin Roman.

PMP şi ALDE nu au repreentanţi în Biroul Permanent, iar PSD are şase voturi în conducerea Camerei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO