Eveniment

Camera de Comerţ Americană în România a lansat un ghid pentru integrarea ofiţerilor de conformitate în companii

Camera de Comerţ Americană în România a lansat un...

Autor: Răzvan Botea

25.02.2020, 00:00 219

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a lansat un ghid care priveşte rolul ofiţerului de conformitate într-o companie, adică acea persoană care se asigură că activitatea companiei se desfăşoară conform normelor etice. 

„În contextul unui climat de afaceri în continuă schimbare, nu putem evidenţia suficient importanţa implementării unui cadru solid de guvernanţă corporativă, corelat cu realităţile prezente. Corporaţiile globale se disting în acest domeniu prin alocarea unor echipe dedicate pentru

implementarea celor mai bune practici din sectorul privat şi din sectorul public“, a declarat Radu Florescu, vicepreşedintele AmCham Romania. În ghidul lansat de AmCham, funcţia ofiţerului  de conformitate este definită ca fiind una de suport, menită să asigure desfăşurarea activităţii după standarde de etică şi conformitate.

Camera de Comerţ Americană în România este una dintre cele mai puternice organizaţii reprezentând interesele companiilor americane pe piaţa românească. În acest an funcţia de preşedinte este deţinută de Ionuţ Simion, country manager la PwC, firma globală de audit şi consultanţă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO