Eveniment

Călin Popescu Tăriceanu, discuţie cu patronatele pe tema modificărilor Codului Fiscal

Călin Popescu Tăriceanu, discuţie cu patronatele pe...

Autor: Gabriel Pecheanu

17.11.2017, 14:47 211

”În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte referitoare la Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, care va începe să îşi producă efectele în ianuarie 2018.
Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României au solicitat preşedintelui Senatului să acorde atenţie unor probleme ce ar putea să producă dezechilibre şi distorsiuni între diferiţi contribuabili, care ar trebui să fie corectate înainte de aplicarea modificărilor legislative. Aceştia au semnalat faptul că există riscul unor încercări de eludare a plăţii contribuţiilor şi impozitelor în urma avantajelor mai mari ce sunt acordate PFA şi microîntreprinderilor”, se arată într-un comunicat de presă al Senatului.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii CDR au exprimat ”îngrijorări” cu privire la prevederi şi termene cu privire la aplicarea split-TVA.

”Preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că ALDE, ca partid liberal, aflat în coaliţia de guvernare, consideră extrem de importante dezbaterile argumentate pe proiectele de reformă fiscală. ALDE a apreciat în mod deosebit faptul că discuţia cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a fost una deschisă, cu date concrete, având ca scop consolidarea încrederii între mediul de afaceri şi instituţiile statului, precum şi asigurarea predictibilităţii şi stabilităţii legislative şi a regimului investiţional”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Din delegaţia Coaliţiei pentru Dezvoltarea României – Romanian Business Leader au făcut parte Dragoş Petrescu, coordonatorul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, Radu Florescu - AmCham, Ionuţ Sas - AmCham, Andrei Cârnu - Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, dar şi Sebastian Hubati - Romania Business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO