Eveniment

Cadre medicale ce aveau cartele de acces în secţia bebeluşilor de la Giuleşti sărbătoreau Sf. Maria

20.08.2010, 09:35 14

Cadrele medicale care aveau cartele de acces în Secţia deTerapie Intensivă prematuri a Maternităţii Giuleşti, luni seara, lamomentul în care s-a declanşat incediul, îşi sărbătoreau colegelecare se numesc Maria, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Uşa încăperii unde se aflau cei 11 micuţi, arşi în incendiu, sedeschidea numai cu cartelă.

De altfel, imaginile date publicităţii de criminalişti redaupanica părinţilor, dar şi neputinţa unor cadre medicale de a intraîn secţie şi de a interveni pentru a scoate bebeluşii dinîncăpere.

Surse medicale susţin că asistentele care erau responsabile cusupravegherea micuţilor participau la o masă dată în cinstea Sf.Marii, sărbătoare religioasă care avusese loc cu o zi înainte,respectiv în 15 august.

Potrivit primelor estimări ale specialiştilor, din momentuldeclanşării incendiului, până la intervenţia cadrelor în încăpere,a durat cel puţin 20 de minute, timp în care Secţia a fost lăsatănesupravegheată. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO