Eveniment

Cade securea concedierilor la Spotify: Gigantul de streaming dă afară 17% din forţa globală de muncă pentru a-şi ”redimensiona” costurile

Cade securea concedierilor la Spotify: Gigantul de...

Autor: Ştefan Stan

04.12.2023, 10:59 312

Spotify va elimina aproape o cincime din forţa sa de muncă după ce a avertizat că creşterea economică a încetinit şi că grupul trebuie să îşi "redimensioneze" costurile, scrie FT. 

Într-o notă adresată luni personalului, directorul executiv Daniel Ek a declarat că Spotify va reduce aproximativ 17% din forţa sa de muncă la nivel global. Spotify are peste 9.000 de angajaţi la nivel mondial.

"Recunosc că acest lucru va avea un impact asupra unui număr de persoane care au avut contribuţii valoroase", a spus Ek. "Ca să fiu sincer, mulţi oameni inteligenţi, talentaţi şi muncitori vor pleca de la noi".

Spotify a fost pe val în ceea ce priveşte creşterea din ultimii ani, adăugând zeci de milioane de abonaţi. Dar serviciul de muzică s-a luptat mult timp pentru a obţine un profit consistent. A fost supus presiunilor pentru a reduce costurile după un impuls costisitor în podcasting care a pus la încercare răbdarea investitorilor.

Ek a declarat că grupul a dezbătut posibilitatea de a face reduceri mai mici anul viitor şi în 2025, dar a optat pentru o restructurare mai mare acum.

"Având în vedere decalajul dintre stadiul obiectivului nostru financiar şi costurile noastre operaţionale actuale, am decis că o acţiune substanţială de redimensionare a costurilor noastre a fost cea mai bună opţiune pentru a ne îndeplini obiectivele", a declarat Ek.

Anunţul vine la puţin peste o lună după ce efortul Spotify de a reduce costurile a dat unele semne că dă roade. În octombrie, compania listată la New York a indicat reducerile de costuri şi creşterile de preţuri ca fiind cele care au ajutat-o să raporteze un profit în cel de-al treilea trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO