Eveniment

C.P. Tăriceanu: Voi candida la funcţia de preşedinte ALDE

C.P. Tăriceanu: Voi candida la funcţia de preşedinte ALDE

Autor: Cătălina Mănoiu

21.04.2017, 15:46 73

“Voi candida la funcţia de preşedinte ALDE. (…) Am stabilit să existe două moduri de prezentare a candidaturilor. Aceste candidaturi se vor trimite pe mail, CV-ul profesional şi politic şi vor fi urcate pe site-ul ALDE Bucureşti. Toţi cei care sunt candidaţi şi vor să se prezinte vor avea posibilitatea să o facă mâine (sâmbătă-n.r.) în timpul Congresului, la tribună”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE va alege sâmbătă conducerea formaţiunii– un preşedinte şi 33 de membri ai Biroului Politic Executiv, dintre care 17 sunt vicepreşedinţi, iar 16 membri, cărora li se alătură 12 membri supleanţi, a spus Tăriceanu.

“Alegerea se va face în mod liber, nu există listă. Se depun candidaturile şi în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi stabiliţi cei care devin membri în Biroull Politic Executiv. Primii 17 vor deţine funcţia de vicepreşedinte şi următorii 16 funcţia de membru”, a spus Tăriceanu.

ALDE va adopta şi mai multe modificări la statut.

“Modificările la statut prevăd mai multe nivele de structuri de conducere şi anume Forul suprem în orice partid e Congresul, sub Congres este Delegaţia Permanentă, sub Delegaţia permanentă este Biroul Politic Central , sub Biroul Politic Central este Biroul Politic Executiv de care v-am vorbit înainte şi apoi este preşedintele. Sigur că structurile executive într-un partid sunt alcătuite în principal din preşedinte şi Biroul Politic Executiv. Aşa va fi la ALDE, urmând să utilizăm pentru anumite atribuţii şi celelalte structuri pe care le-am definit Biroul Politic Central şi Delegaţia permanetă (...)”, a spus Tăriceanu.

Partidul va adoptat şi patru rezoluţii pe teme politice.

“Prima este legată de drepturile şi libertăţile cetăţeneşti şi funcţionarea statului de drept. A doua este referitoare la rolul României în Europa şi rolul pe care România trebuie să îl joace în perspectiva evoluţiei UE, a proiectului European. A treia rezoluţie este referitoare la situaţia pe care aş spune-o de supra-reglementare care funcţionează în România unde avem un număr imens de legi, hotărâri de guvern, ordonanţe care se suprapun şi care fac ca justiţia să fie greu accesibilă cetăţenilor obişnuiţi şi a patra rezoluţie va fi una pe teme exclusiv economice şi sociale”, a precizat Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO