Eveniment

Buzău: Medic rezident, confirmat cu COVID-19, dus la spital cu poliţia, după ce a refuzat internarea

Buzău: Medic rezident, confirmat cu COVID-19, dus la...

Autor: Laura Petrescu

12.04.2020, 10:54 395

Un medic rezident care se afla în Buzău a refuzat să se interneze şi a fost preluat cu izoleta, sâmbăta seară, sub supravegherea jandarmilor şi poliţiştilor. Doctorul  a fost transportat la spital în Bucureşti, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combateri bolilor.

DSP Buzău a anunţat că a fost înştiinţată, sâmbătă seara, de medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic al unităţii sanitare, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.

Medicul, care se afla în vizită la socri, în Buzău, era asimptomatic.

„Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu. Pacientul a acceptat examinarea medicală de către un medic infecţionist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma căreia a primit recomandarea de internare într-o unitate sanitară. Cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor, pacientul a acceptat să fie transportat cu o ambulanţă specială către Spitalul V. Babeş din Capitală”, au transmis reprezentanţii DSP Buzău.

DSP Buzău a început o anchetă epidemiologică, iar poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Surse din rândul autorităţilor locale au declarat, pentru MEDIAFAX, că medicul, care a fost în izolare, nu a aşteptat rezultatul testului şi a plecat din Bucureşti în Buzău, la socri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO