Eveniment

Businessul înseamnă disciplină şi rezultate concrete. De ce nu se implică în politică oamenii care au trecut testul mediului de business? Ce răspund Dan Pascariu, Mişu Negriţoiu şi Mihai Rohan

Businessul înseamnă disciplină şi rezultate concrete....

Autor: Răzvan Botea

26.10.2020, 19:35 593

♦ Mişu Negriţoiu, fost bancher: Nu mi s-a potrivit deloc viaţa politică. Mi-am dat seama că nu pot face lucrurile de unul singur şi nu ştiam cu cine să fac echipă ♦ Dan Pascariu, fost bancher: Nu am apetenţă politică. În politică în general se cere loialitate de partid, chiar dacă ai opinii diferite ♦ Mihai Rohan, preşedintele patronatului din ciment: M-am concentrat pe viaţa profesională, unde am avut multe provocări, dar şi satisfacţii.

În opoziţie cu lupta politicenilor pentru o şansă la o funcţie publică şi CV-uri dubioase şi averi dobândite, chipurile, din salarii de la stat, se află oa­menii care s-au remarcat în me­diul de business şi care, deşi au realizări pal­pa­bile în mediul privat, nu s-au implicat în viaţa politică din România care, mai presus de cuvinte şi lupte pentru funcţii, ar trebui să însemne proiecte finalizate şi rezul­tate concrete pentru dezvoltarea României.

Ziarul Financiar a întrebat mai mulţi oameni cu cariere remarcabile în mediul privat: de ce nu s-au implicat/nu se implică şi în viaţa politică din România? Răspunsul a fost aproape unanim: Nu ni se potriveşte viaţa politică din România. În mediul privat sunt rigori, disciplină, standarde şi principii care, în viaţa politică, s-a dovedit că au mai puţină relevanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO