Eveniment

Business MAGAZIN: Cum sunt vânaţi IT-iştii pe timp de criză: În timp ce zeci de companii fac concedieri, business-urile din România ies ”la vânătoare" de IT-işti

Dintre industriile pentru care criza cauzată de pandemie s-a transformat într-o oportunitate se numără şi sectorul IT, iar compania de origine britanică Computaris, specializată în dezvoltare de software şi servicii de consultanţă în domeniu, face parte dintre câştigătorii care îşi păstrează ritmul de creştere în plin declin economic. Menţinerea activităţii în parametri optimi include însă un factor important: recrutarea de noi angajaţi.

În România, Computaris a intrat în urmă cu aproape două decenii, în 2001, odată cu deschiderea unui sediu central la Bucureşti. Un moment cheie în parcursul companiei pe piaţa locală a venit în 2009, când businessul s-a extins cu un centru de dezvoltare din Galaţi. Potrivit Ralucăi Rusu, CEO al Computaris România, una dintre cele mai mari provocări din ultimii 3-4 ani s-a legat de piaţa forţei de muncă, unde cererea de specialişti IT depăşeşte oferta. „Deja acesta este un subiect foarte discutat.

Ca să depăşim acest obstacol, organizăm în fiecare an Academiile Computaris, un program de internship în care implicăm atât studenţi, cât şi proaspăt absolvenţi din facultăţi cu profil tehnic. Timp de trei luni, experţii noştri tehnici sunt alături de juniori, ajutându-i să-şi dezvolte abilităţile tehnice şi să-şi valorifice potenţialul. Este un program care oferă satisfacţie atât seniorilor, cât şi juniorilor, şi care creează legături strânse între participanţi.”

Business MAGAZIN: Cum sunt vânaţi IT-iştii pe timp de criză: În timp ce zeci de companii fac concedieri, business-urile din România ies ”la vânătoare" de IT-işti 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.