Eveniment

Bush are un usor avantaj in fata lui Kerry

27.08.2004, 00:00 12

Presedintele George W. Bush va participa la Conventia republicana beneficiind de un usor avantaj in fata democratului John Kerry, potrivit unui sondaj dat publicitatii ieri, relateaza pagina electronica a Los Angeles Times. Bush conduce in cursa prezidentiala, fiind preferat de 49% dintre respondenti, in timp ce Kerry este sustinut de 46% dintre persoanele intervievate. Acesta este primul sondaj LA Times din acest an in care Bush il depaseste pe Kerry. Inainte de Conventia Democrata desfasurata luna trecuta, Kerry avea un avantaj de doua procente fata de Bush.
Cu toate ca americanii cred ca John Kerry si-a desfasurat onorabil activitatea militara in Vietnam, sondajul demonstreaza ca atacurile lansate de grupul de veterani impotriva performanetelor in lupta ale democratului au influentat electoratul.
Potrivit studiului, in timp ce trei la suta dintre alegatorii care se considera republicani ar vota pentru Kerry, Bush ar obtine voturile a 15% dintre democrati in general si a 20% dintre democratii care se considera moderati sau conservatori.
Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.597 de adulti si are o marja de eroare de circa 3 procente. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO