Eveniment

Burse de studiu scoase la bătaie pentru studenţii şi cercetătorii români care vor să studieze în Franţa

Burse de studiu scoase la bătaie pentru studenţii şi...

Autor: Mihaela Pascari

11.10.2016, 16:50 211

Studenţii şi cercetătorii români îşi pot depune candidatura în cadrul programelor de sprijin pentru mobilitate, propuse de către Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România în perioada de 2 octombrie până pe 28 februarie. Programul este destinat nivelurilor de masterat, doctorat şi postdoctorat.

Tinerii care vor să urmeze studiile în Franţa trebuie să justifice stăpânirea limbii franceze la un nivel intermediar (B1). De asemenea, aceştia vor avea ocazia să ia parte la ateliere practice de redactare de CV-uri şi de scrisori de motivaţie, din data de 1 noiembrie a acestui an până pe 15 februarie, anul viitor.

Aceste burse se adresează cercetătorilor care au susţinut teza de doctorat în ultimii şase ani. De asemenea, tinerii cercetătători români din toate domeniile şi disciplinele se pot înscrie la programele puse la dispoziţie.

Timp de trei luni, pe durata perioadei 1 septembrie -31 decembrie anul viitor, cei selecţionaţi vor beneficia de o subvenţie pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele alături de specialişti francezi.

Până în prezent, peste 4000 de studenţi au beneficiat de diverse programe de mobilitate propuse de Guvernul Francez. Anul acesta, bursierii din cadrul programului au beneficiat de formare în cadrul universităţilor precum Universitatea Paris 1 Pantheon-Sorbonne, Institutul de Studii Politice din Paris, Şcoala Naţională Superioară a Aviaţiei Civile sau Şcoala Naţională de Arte şi Meserii.

Ambasada Franţei din România şi Institutul Francez au pus la cale o strategie de susţinere a programelor de mobilitate destinate studenţilor români  care doresc să beneficieze de o experienţă într-o universitate din Franţa, începând cu anii 90’.

Scopul acestora este de a încuraja şi de a valoriza formarea unei forţe de muncă francofone cu o calificare superioară pe piaţa românească, dar şi cu scopul de a contribui la îmbunătăţirea cooperării dintre cele două ţări.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO