Eveniment

Burse de câte 150.000 de lire sterline pentru trei tineri muzicieni români

foto: arhiva mediafax (silviu matei)

Autor: Alina Dan - Mediafax

28.03.2013, 14:28 533

Trei tineri muzicieni români vor avea şansa de a câştiga câte o bursă în valoare de 150.000 de lire sterline şi oportunitatea de a evolua alături de Orchestra Filarmonică Regală şi de Orchestra de Cameră Whitgift din Marea Britanie, în urma Concursului Internaţional de Muzică Whitgift.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori, Concursul Internaţional de Muzică Whitgift se adresează doar celor care cântă la instrumente cu coarde, din trei categorii de vârstă: 12-13 ani, 14-15 ani şi 16-17 ani.

Concursul este deschis în prezent doar băieţilor, având în vedere natura posibilităţilor educaţionale şi de studiu oferite ca premii. Pentru a se înscrie, muzicienii pot trimite un videoclip încărcat pe YouTube cu ei interpretând o piesă la alegere şi note scurte asupra programului, până la data de 1 mai, inclusiv. Formularul de înscriere este disponibil la adresa www.whitgift.co.uk/WIMC.

Câştigătorii vor fi aleşi de un juriu după o serie de concerte care vor avea loc între 29 iunie şi 3 iulie.

Juriul va fi compus din directorul de dezvoltare muzicală de la Whitgift, Rosana Whitfield, directorul de muzică orchestrală, Philip Winter, profesorul de la Academia Regală de Muzică Remus Azoiţei, violoncelistul Guy Johnston, deţinător al premiului BBC pentru tânărul muzician al anului, romancierul şi jurnalistul de la ziarul The Independent Jessica Duchen şi un membru care va fi numit de Orchestra Filarmonică Regală.

Candidaţii selectaţi vor interpreta un studiu, o sonată clasică şi un studiu de virtuozitate în faţa juriului. După aceasta, vor fi aleşi câte trei finalişti din fiecare categorie pentru a cânta prima parte dintr-un concert, la alegere.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui concert special de gală, pe 3 iulie, şi vor cânta prima parte din concertul ales, într-un spectacol public. Aceştia vor începe studiul la Whitgift în anul academic 2013/2014.

De asemenea, organizatorii anunţă că se pot acorda premii suplimentare, ce pot include extinderea perioadei de studiu, plata taxelor de cazare şi a lecţiilor instrumentale, complet sau parţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO