Eveniment

Bursa japoneză, acaparată de panică după cataclismele care au devastat ţara

Panică pe bursa japoneză: Investitorii s-au grăbit să scape de acţiuni. Scădere de 6% pe un volum aproape triplu

Autor: Radu Racu

14.03.2011, 09:57 26

Prima zi de tranzacţionare pe bursa japonezădupă cataclismele care au devastat ţara în weekendau adus un declin record pe indicele Nikkei, pemăsură ce investitorii s-au îngrămădit să scape de acţiuni, volumultranzacţiilor fiind aproape triplu faţă de o şedinţă obisnuită,scrie AFP.

Indicele Nikkei 225, care reuneşte cele maiimportante companii cotate la Tokyo, s-a depreciatcu 6,18%. Volumul tranzacţiilor a atins un nivelistoric, de 2,5 ori mai mare decât media, investitorii grăbindu-sesă renunţe la titluri din cauza temerilor că efectele seismului devineri vor afecta grav economia.

Acţiunile companiei de electricitate Tokyo ElectricPower, care exploatează centralele nucleare la care auapărut explozii, au scăzut cu 23,6%.

Un cutremur de 9 grade pe scara Richeter a lovit Japoniavineri dimineaţă generând un tsunami cu valuri de circa 10 metriînălţime care au măturat ţara dinspre nord. Pe lângă pagubelemateriale şi umane, cataclismele au afectat funcţionareacentralelor nucleare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO