Eveniment

​Bulgaria deschide sezonul turistic începând cu 1 mai, iar unii hotelieri vor oferi nopţi gratuite de cazare pentru turiştii care plătesc pentru un test PCR

​Bulgaria deschide sezonul turistic începând cu 1...

Autor: Miruna Diaconu

19.03.2021, 13:44 179

Bulgaria va deschide sezonul turistic începând cu data de 1 mai, iar unii hotelieri au anunţat că le vor oferii turiştilor care plătesc pentru un test PCR nopţi gratuite de cazare. Trei posibilităţi de intrare în Bulgaria a turiştilor vor fi fie prin prezentarea unui test PCR negativ, fie a unui vaccin împotriva COVID sau test anticorpi, se arată într-un comunicat ala genţiei de turism Travel Planner.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranţa turiştilor. Bulgarii ştiu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, aşa cum a fost şi în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacţioneze oferind stimulente turiştilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanţul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanţele de minim 6 nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR. Credem că vor mai urma şi alţi hotelieri care vor găsi soluţii interesante. Cert este că românii reprezintă o piaţă foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluţii să venim la ei şi ne aşteptăm să mai apară oferte similare”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.
 
Pentru mediu pentru o vacanţă la un hotel all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru doi adulţi. Dar preţurile pot ajunge pentru un pachet cu servicii premium all inclusive şi la 220 euro pe noapte pentru doi adulţi.
 
Preţurile includ reduceri între 30% şi 35% şi, în plus, o noapte gratuită pentru turiştii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate până la 30 aprilie. 
 
Bulgarii au adoptat o serie de măsuri de securitate printre care faptul că toţi angajaţii aflaţi în locuri publice închise în care servesc sau interacţionează cu turiştii, sunt obligaţi să poarte o mască de protecţie de unică folosinţă sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare şi de ieşire ale turiştilor nu se amestecă între ele şi se recomandă o distanţă de minim 1,5 metri între turişti. Dacă se suspectează o infecţie cu coronavirus, turistul este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocaţi 20 de metri pătraţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO