Eveniment

Bugetul pentru 2022 este pus pe pauză. Florin Cîţu: Nu avem încă propunerea de buget

Bugetul pentru 2022 este pus pe pauză. Florin Cîţu: Nu...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.12.2021, 12:56 67

Ministrul Finanţelor nu a prezentat în coaliţie o variantă de buget de stat pentru anul 2022, afirmă liderul PNL, Florin Cîţu. El neagă existenţa unor poziţii antagonice PNL-PSD şi precizează că reducerea deficitului bugetar a fost convenită cu reprezentanţii Comisiei Europene.

„Vom vedea care este varianta de buget, nu avem astăzi (marţi - n.r.)”, a spus, într-o declaraţie de presă, la Parlament, Florin Cîţu, preşedintele PNL.

El punctează că ministrul Finanţelor nu a venit în coaliţie cu această propunere de buget.

Despre discuţiile din interiorul coaliţiei, Cîţu a arătat că „nu sunt niciun fel de poziţii antagonice”.

„Ne-am asumat deficitul bugetar. Această reducere a deficitului bugetar nu este un lucru pe care noi l-am scos dintr-o cutie. Nu. Este o strategie pe care am discutat-o cu Comisia Europeană, cu partenerii internaţionali, o strategie care a fost acceptată şi a fost premiată de agenţiile de rating”, a spus el.

Despre deficitul bugetar, Florin Cîţu a declarat că se pot face mai multe lucruri, fie Ministerul Finanţelor să găsească resurse suplimentare de venituri, fie să se facă o colectare mai mare.

„Anul trecut a crescut colectarea. În 2021 a crescut colectarea. (...) Veniturile sunt mai mari cu 20 miliarde lei faţă de începutul anului. Conformarea voluntară a crescut şi nu au crescut taxele. Deci se poate. Avem dividende de la companiile de energie”, a mai spus Cîţu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO