Eveniment

Bugetul Apărării, suplimentat cu 274 mil. lei pentru susţinerea industriei şi pentru plata unui avion Spartan

Bugetul Apărării, suplimentat cu 274 mil. lei pentru...

Autor: Ovidiu Bărbulesccu

24.12.2014, 00:00 330

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale a fost suplimentat, din fondul de rezervă al guvernului, cu 274 de milioane de lei, în vederea susţinerii investiţiilor în industria de apărare, precum şi pentru plata în avans a ultimei tranşe destinate achiziţionării unui avion militar de tip Spartan. Suplimentarea bugetului apărăii a fost decisă în şedinţa de ieri a guvernului.

În cadrul suplimentării bugetare, circa 132 milioane lei au fost alocate către industria de apărare, iar aproximativ 142 milioane lei sunt destinate ca plată în avans pentru 2015 în vederea achiziţionării celui de-al şaptelea avion tip Spartan din dotarea armatei.

Guvernul şi Comisia Europeană nu au ajuns la un acord privind suplimentarea, anul viitor, a cheltuielilor de apărare cu 0,3% din PIB, soluţia găsită la acest moment de către autorităţile române fiind suplimentarea fondului de rezervă cu bani destinaţi inclusiv acestui domeniu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO