Eveniment

BREAKING: Incendiu puternic la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. A fost activat planul roşu de intervenţie. UPDATE: 9 oameni au murit în incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă

BREAKING: Incendiu puternic la secţia ATI a Spitalului...

Autor: Andreea Tobias

01.10.2021, 10:09 4475

UPDATE: 

9 oameni au murit în incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă.

Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Incendiul s-a manifestat în secţia ATI cu pacienţi COVID.

Sunt 9 pacienţi decedaţi, conform DSU.

Întregul spital a fost evacuat.

Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

Au fost prealertate toate spitalele din judeţ pentru preluarea pacienţilor.


UPDATE:

Conform unui raport asupra problemelor din spitale realizat după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa au fost descoperite mai multe nereguli la instalaţiile de semnalizare şi la cele electrice.

Conform raportului, în spital nu funcţionau instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor, iar instalaţiile electrice nu erau verificate periodic cu personal atestat.

Raportul mai aăta că instalatiile electrice se exploatează cu defectiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se genereazi supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor.

În ansamblu, raportul arăta că 28% dintre spitale nu au rezervor de apă pentru incendii; 71% din saloanele de terapie intensivă nu au sistem de ventilaţie mecanică prin exhaustare; 60% din saloanele de terapie intensivă nu au sisteme de tratarea aerului cu 3 trepte de filtre HEPA; 71% din secţile de ATI controlate nu se asigură distanţele între paturi (de 2, 5 m); doar 40% din secţile ATI respectă asigurarea normativului de medici pe timpul efectuării unei garzi; la 56% dintre paturi nu sunt amplasate cel puţin 12 prize pe ambele părţi ale patului.

După incendiul Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, în care 12 pacienţi au murit, Inspecţia sanitară de stat a făcut controale în secţiile ATI din spitalele publice şi private. Controalele au început pe 17 noiembrie, iar o serie de rezultate au fost anunţate la jumătatea lunii decembrie.

Un incendiu a avut loc vineri dimieaţă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în secţia ATI.


UPDATE: 

113 pacienţi erau internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din care 10 în ATI. 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, vineri dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unităţile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie.

Cel puţin 4 persoane au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

UPDATE: ISU Constanţa confirmă decese în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dar nu ştie despre câte persoane este vorba. Neoficial, au fost raportaţi 4 pacienţi morţi.


Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a fost chemat să intervină la Spitalul de Boli Infecţioase, în municipiul Constanţa.

Până la această oră, pompierii au confirmat că există o sesizare de fum din clădirea Spitalului de Boli Infecţioase.

Incendiul a izbucnit la secţia ATI.

A fost activat planul roşu de intervenţie.

Pacienţii sunt evacuaţi.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO