Eveniment

BREAKING! A fost declarată oficial epidemie de gripă în România: cazurile de gripă au depăşit 7.000

BREAKING! A fost declarată oficial epidemie de gripă...

Autor: Departamentul Corespondenti

06.02.2020, 13:36 1015

Este epidemie de gripă în România, fiind raportate în toată ţara peste 7.000 de cazuri de gripă clinică. În ultimele zile un copil de 1 an şi 6 luni din Neamţ şi o femeie de 49 de ani din Mureş au murit. De la începutul sezonului sunt 18 decese confirmate cu virus gripal.

În săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie s-a înregistrat o creştere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare.

„Rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%. Se concluzionează că gripa evoluează epidemic”, se arată într-o informare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

La nivel naţional s-au raportat 7.022 de cazuri de gripă clinică în toată ţara, nunmărul fiind aproape dublu faţă de cazurile raportate săptămâna trecută.

În ultimele zile, o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş, care avea şi alte probleme medicale şi nu era vaccinată antigripal a murit. De asemenea, un băieţel de 1 an şi 6 luni din Neamţ, şi el cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal, a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 şi a murit.

De la începutul sezonului sunt 18 decese confirmate cu virus gripal.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 171.081, cu 17.5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (145.622) si cu 66.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioara (102.981).

Au fost raportate 38 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 23 mai multe (de 2,5 ori mai multe) faţă de săptămâna precedentă şi cu 42 mai puţine (de 2 ori mai putine) faţă de aceeaşi perioada a sezonului precedent.

În sezonul precedent, în perioada similară, erau înregistrate 94 decese confirmate cu virus gripal.

Totodată, de la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 718 cazuri de gripă.

Pînă în 2 februarie au fost vaccinate antigripal 1.486.486 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO