Eveniment

Borbely: Mitrea insista pentru doua trasee paneuropene

06.11.2003, 00:00 17

Deputatul UDMR Borbely Laszlo a declarat ca ministrul Miron Mitrea insista pe linga institutiile financiare internationale pentru obtinerea avizului constructiei a doua trasee paneuropene, dintre care unul sa treaca prin Tirgu-Mures.
Potrivit lui Borbely Laszlo, la ultima vizita in Statele Unite, subiectul a fost abordat si de presedintele Ion Iliescu, care, in discutiile cu reprezentantii FMI, a cerut suplimentarea deficitului bugetar al tarii cu 0,3-0,5% din PIB, pentru a se putea angaja aceste cheltuieli.
"Ministrul Miron Mitrea ne-a promis si el ca insista pe linga institutiile financiare internationale, pentru a obtine acceptul ca cele doua lucrari sa fie executate in paralel", a afirmat deputatul muresean. Astfel, la mijlocul anului viitor ar putea incepe simultan lucrarile de la Brasov si de la Oradea, care, la sfirsitul a 7-8 ani de constructie, vor valora 2,3 miliarde de dolari.
In urma cu citeva saptamini, ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, declara la Tirgu Mures ca exista o oarecare reticenta din partea institutiilor financiare internationale la ideea ca in Romania sa fie deschise spre finantare doua trasee paneuropene, din pricina costurilor ridicate. Din acest motiv, sustinea Miron Mitrea, lucrarile la autostrada Bucuresti - Oradea, care ar urma sa treaca si prin judetul Mures, ar putea sa fie din nou aminate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO