Eveniment

Bombe, proiectile explozive, grenade şi cartuşe de infanterie, găsite în Vrancea

Bombe, proiectile explozive, grenade şi cartuşe de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

30.06.2019, 18:58 107

Potrivit ISU Vrancea, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a fost solicitată, sâmbătă, să intervină în comuna Răcoasa, sat Varniţa, după ce trei cetăţeni au descoperit cu ajutorul detectoarelor de metale mai multe elemente de muniţie provenite, cel mai probabil, din Primul Război Mondial.

„După asanarea terenului, specialiştii pirotehnicieni au ridicat două bombe aruncător de 35 kg, un proiectil exploziv calibru 100 mm, nouă proiectile explozive calibru 76 mm, 17 grenade şi 15 cartuşe infanterie”, a transmis, duminică, ISU Vrancea.

Elementele de muniţie au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat al ISU Vrancea şi urmează să fie distruse.

Pirotehnicienii reamintesc populaţiei că în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, trebuie să anunţe acest lucru, pentru a nu se întâmpla incidente grave. Muniţia nu trebuie atinsă, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO