Eveniment

Bomba de peste 20 de ani: Ce se va intampla cand vor iesi la pensie "decreteii", cei 1,7 milioane de romani care sustin economia?

Bomba de peste 20 de ani: Ce se va intampla cand or sa iasa la pensie "decreteii"
22.04.2010, 00:00 797

"Resursele sunt tot mai mici si trebuie sa sustina tot mai multioameni. Cred ca ce face omul cu mana lui este cea mai siguravarianta. Eu nu am adoptat varianta unei pensii privatesuplimentare. Incerc sa ma descurc pe cont propriu si sa imiadministrez singur banii", spune Bogdan Belciu, director in cadrulcompaniei de consultanta A.T. Kearney.

Managerul in varsta de 40 de ani spune ca nu isi face inca grijicu privire la varsta pensionarii, dar incearca sa fie mai eficientin gestionarea resurselor financiare. "Mi-am crescut expunerea pepiata de capital. Consider ca si imobiliarele sunt o investitiebuna in prezent. Preturile au ajuns destul de jos, astfel incat oachizitie facuta acum intr-un orizont de 5 ani poate aduce unrandament destul de bun."

Cei 1,7 milioane de romani care au varste cuprinse intre 39 si44 de ani sunt cei care tin pe umeri economia, reprezentand otreime din numarul total de salariati. Ei sunt aflati inpozitii-cheie, conduc companii si au demarat afaceri pe contpropriu si multi dintre ei castiga cu mult peste medie.

Spre exemplu, media de varsta a celor mai importanti 1.000 demanageri din economie prezentati in anuarul "Who's Who inBusiness", editat de ZF, este de 40 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO