Eveniment

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, reţinut de DNA

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului „Bagdasar...

Autor: Monica Moanea

09.06.2016, 16:41 395

După mai bine de patru ore audieri, Bogdan Păltineanu a părăsit sediul DNA cu cătuşele pe mână, fiind reţinut pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu în achiziţiile făcute de spital.

Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, Bogdan Păltineanu, a ajuns joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind adus de procurori în baza unui mandat, după ce s-au făcut percheziţii la biroul acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că s-au făcut percheziţii la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în biroul Elenei Postolache – şef laborator şi la în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii. Verificări sunt şi la sediul Institutului Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja şi din cel al şefului de Serviciu Anatomie - Patologică - Mădălina Gabriela Radu.

"În cursul zilei de 09 iunie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care patru reprezintă sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.
Sursele citate precizează că prejudiciul este estimat la 2,6 milioane euro, faptele fiind comise în perioada 2008 - 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO