Eveniment

Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii, a primit aviz favorabil în comisii

Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii, a primit...

Autor: Elena Crangasu

29.10.2019, 13:22 60

Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a primit, marţi, aviz favorabil în şedinţa comisiilor reunite pentru cultură ale Parlamentului. Au fost 14 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi şase abţineri.

În cadrul comisiilor pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului liberalul a fost audiat, fiindu-i puse întrebări despre Roşia Montană, reabilitarea Muzeului Naţional de Istorie, Institutul Cultural Român sau măsurile pentru creşterea consumului de cultură în mediul rural, în condiţiile în care sunt discrepanţe mari faţă de mediul urban.

Social-democraţii i-au reproşat ministrul propus pentru portofoliul Cultură că este cam „subţire” programul PNL, în ceea ce priveşte domeniul culturii.

De exemplu, deputatul PSD Beatrice Tudor i-a spus lui Bogdan Gheorghiu că în program nu se regăseşte nimic despre Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, în timp ce senatorul PSD Lucian Romaşcanu i-a spus că nu există cifre prevăzute, nici măcar cu aproximaţie privind măsurile pe care vrea să le ia dacă va fi la conducerea Ministerului Culturii.

Marţi şi miercuri sunt audiaţi toţi cei 16 miniştri cu portofoliu nominalizaţi în Cabinetul Orban în comisiile parlamentare, urmând ca votul pentru învestirea Guvernului să fie dat, lunea viitoare, într-un plen reunit care începe la ora 14.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO