Eveniment

Bogdan Despescu spune că ar putea fi schimbat intervalul orar de ieşire pentru persoanele vârstnice

Bogdan Despescu spune că ar putea fi schimbat intervalul...

Autor: Mihaela Gidei

11.04.2020, 20:51 6110

Secretar de stat în MAI, Bogdan Despescu, susţine că este posibil ca la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să fie discutată aglomeraţia din pieţe, iar Comitetul ar putea lua în calcul inclusiv propunerea unui alt interval orar în care vârstnicii să poată ieşi din case.

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a declarat că este posibil ca la nivelul Comitetului pentru Situaţii Speciale să fie discutată aglomeraţia formată în pieţe.

„Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens. Dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară. E important să analizăm inclusiv o măsură referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar. Chiar poate pentru a mări. În intervalul 11-13, multe persoane ies la cumpărături”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Despescu.

Secretarul de stat în MAI a precizat că forţele de ordine au fost prezente sâmbătă la Obor, unde a fost aglomeraţie, şi au format coridoare pentru a fi respectată distanţarea socială.

„Pentru pieţe am recomandat administratorilor pieţelor să organizeze intrarea prin distanţarea socială, iar cei care comercializează să fie echipaţi cu elemente de protecţie. (...) În piaţa din Bucureşti am văzut foarte mulţi la tarabă cu mască. Am văzut că şi la Obor erau foarte mulţi cetăţeni cu mască. Ceea ce înseamnă că mulţi au înţeles”, a mai spus Despescu.

Pieţele sunt aglomerate în jurul orei 11.00, când persoanele de peste 65 de ani pot ieşi pentru cumpărături. Vârstnicii pot ieşi la cumpărături în intervalul orar 11.00-13.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO