Eveniment

Bogaţii lumii circulă doar cu avioane private şi merg pe insule izolate pentru a se feri de COVID-19

Bogaţii lumii circulă doar cu avioane private şi merg...

Autor: Irina Apetrii

07.03.2020, 14:04 1485

Marii bogaţi ai lumii circulă doar avioane private şi aleg ca destinaţii de vacanţă insule private cât mai izolate pentru a se proteja de coronavirus, scrie New York Times. 

Bogaţii lumii şi-au schimbat obiceiurile şi ei, sub ameninţarea coronavirusului, scriu jurnaliştii americani, care arată că felul în care se protejează oamenii de COVID-19 diferă şi în funcţie de condiţia socială.

Folosirea avioanelor privare şi alegerea unor insule izolate ca destinaţii de vacanţă, sunt doar o parte dintre măsurile pe care le iau milionarii pentru a evita să contacteze noul coronavirus.

De exemplu, când vine vorba de măşti de protecţie sau dezinfectanţi, bogaţii lumii nu se uită la bani. Sunt preferate cele mai scumpe, chiar dacă medicii avertizează că nu au efect pe măsura preţului.

Actriţa americană Gwyneth Paltrow a postat o fotografie pe instagram în care îşi afişează masca neagră. „În drum spre Paris”, a scris ea în timp ce se îndrepta spre Săptămâna Modei, cu avionul.
Kate Hudson, în schimb, a pozat cu o mască de protecţie normală, mult mai ieftină. „Avem nevoie de un designer de măşti. Dacă tot trebuie să le purtăm, măcar să fie frumoase, corect?”, a scris o fană într-un comentariu.

La nivel mondial, coronavirusul s-a răspândit în 96 de ţări, cu un total de 102.242 de contaminaţi. Cele mai afectate state sunt China, Coreea de Sud, Iran şi Italia. În România sunt 9 cazuri de infectare cu noul virus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO